KURSER

Nu finns möjligheten att boka kurs hos oss!


Vid varje tillfälle utgår vi från ett tema, skissar och ritar mönster som vi sedan trycker på textil. Platsen är ateljén på Pretty Local, Gustav Adolfsgatan 13 i Linköping. 


Har du redan ett gäng som du vill gå på

kurs tillsammans med?! Hör av dig så skräddarsyr vi en kväll för er.  

Tidigare Kurser i Mönster och Textiltryck Tema Bladformer och växtlighet


Vi skissar och ritar mönster utifrån inspiration från bladformer och växtlighet. Naturen är full av former! Taggiga, vassa, runda, mjuka, stora, oregelbundna…i olika nyanser. Av bladformer kan man bygga upp stora levande mönsterrapporter, av grenverk eller i grafiskt ordnade rader, variationerna är många. Kursen inleds med inspiration och skissarbete, vi bygger mönster som vi sedan trycker för hand på tyg. 


650 kr/pers inkl. material och fikaTema Frökapslar och växtlighetVäxternas olika stadier. Många blommor får vackra frökapslar efter blomning. Frökapslar med olika organiska former är fina att kombinera i mönstertextil. Lek med formerna och lägg till stjälkar, fröer, levande växter… Vi skissar och undersöker former från olika frökapslar, pusslar ihop dem och skapar unika mönster. Kursen inleds med inspiration och skissarbete, vi bygger mönster som vi sedan trycker för hand på tyg. 


650 kr/pers inkl. material och fikaTema Geometriska mönster och grafiska formerKvadrater, trianglar och cirklar. Halvmånar, och formerna mellan formerna. Geometriska former kan varieras i det oändliga. Upprepningen och rapporteringen likaså. Beroende på formernas placering kan man nå olika effekter. Grafiska och geometriska mönster återkommer och nya skapas hela tiden. På ett sätt kan man säga att de är tidlösa. Vi utforskar pusslandet med de geometriska formerna. 

Vi skissar och ritar mönster som vi sedan trycker på textil.650 kr/pers inkl. material och fikaTema Fritt /med naturinspirationKanske har du egna idéer om ett mönster du vill förverkliga!? Vi skissar och ritar mönster utifrån fri inspiration och lite från naturen om man så vill. Kursen inleds med inspiration och skissarbete, vi bygger mönster som vi sedan trycker för hand på tyg. 


650 kr/pers inkl. material och fika
Kursupplägg för alla kvällskurser i textiltryck:


Intro: Tema & Inspiration för kvällens uppgift

Set 1

Fika (ingår)

Set 2

Avslutning, vi går igenom och pratar om varandras verk


Anmäl dig till kontakt@hilleviparn.se 


Plats: Pretty Local, Gustav Adolfsgatan 13, Linköping

Kvällskurser i mönster och textiltryck