HILLEVI PÄRN DESIGN

Hillevi Pärn Design är:   Mönsterdesign och textildesign


   Grafisk design, logotype och bildbehandling

   

   Webbdesign


   Fotografering / Bröllopsfotografering / Produktfotografering


   Smyckesdesign, silver

  

   Kurser i hantverk
"Växtlighet och det som spirar, växer, lever, inspirerar mig. I naturen hämtar jag idéer och kraft. Det jordnära elementen från naturen och modern design, jag vill sammanföra dessa olika komponenter.

Jag sparar på färgackord, färger som jag ser på byggnader, i naturen eller när jag hittar oväntade kombinationer. Färgernas samverkan är viktig i min formgivning. På min näthinna lagras intrycken från naturen, staden och upplevelserna i vardagen. Någonstans där innanför näthinnan sker en mix, och uttryck till en idé föds. Ofta går inte dessa kombinationer att räkna ut, utan dimper ner i skissblocket när jag minst anar det.


 

Som designer strävar jag efter hög kvalitet i såväl formgivning, material och uttryck. Olika folktradtioner och arv av färg och form har en påverkan på min design. Nutid, dåtid, folklore och funkis... Jag tror att jag förhåller mig ganska fritt till olika inspirationskällor. Men visst går det att hitta spår från mina olika källor i mina former och kompositioner, och från skandinavisk design. Färgskalan är ofta av den svalare karaktären, men det förekommer också glimtar av färgaccenter i mina kollektioner."

 

Hillevi Pärn

PRETTY LOCAL

GUSTAV ADOLFSGATAN 13 , LINKÖPING